DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

rok 2015

TOPlist

rok 2015:

Leden 2015 – finišují přípravy na prezentaci k představení fotbalgolfu

12.1. – Tata a Káca se přihlašují na Czech Open 2015, které je již pod záštitou WFGA a kde se bude hrát o body do světového žebříčku jednotlivců WFGA Tour

začátkem ledna – se Tata přihlašuje otevřené mistrovství Dánska (Danisch Open 2015)

15.1. – klub se rozrůstá o nové členy, kterými se stávají Luděk Buvol Tuček a David Divoch Divíšek

21.1. – Káca následuje Tatu s přihlášením na Danisch Open 2015

26.1. – další člen v klubu a je jim Petr Okénko Kylar

29.1. – historický okamžik pro sport v Náchodě. Petr Tata Šolc a Jiří Káca Kácovský představují fotbalgolf nejvyššímu vedení města Náchoda starostovi Janu Birke a následně místostarostovi ing.Tomáši Šubertovi, kteří vyslovili podporu pro tento nový sport na území města se stanovením dalšího společného postupu.

1.2. – Tata zahajuje práci na stanovách klubu

23.2. – druhé jednání na radnici za účasti starosty Jana Birke a místostarosty ing.Tomáše Šuberta za přispění prezidenta ČFGA Tomáše Neumana včetně Petra Šolce a Jiřího Kácovského. Zástupci města vyslovili plnou podporu pro vybudování hřiště. Vytipované plochy se jeví malé. Nutno jednat s vlastníkem sousedního pozemku p.Netíkem z Bělovse o pronájmu přilehlých ploch, které by vyřešily problém nedostatečné plochy na městských pozemcích. Asociace přislíbila možnost vybudování parku na své náklady za předpokladu dlouhodobého pronájmu (15-20 let). Dál bude projednávána forma výstavby. Starosta možnost postavení fotbalparku přednesl na dnešní radě města s pozitivním ohlasem (informace ing.Šuberta z 25.2.) a dále dal pokyn členu zastupitelstva ing.Čtvrtečkovi, který má na starosti územní plán k vytipování dalších možných pozemků v katastru města Náchoda – bohužel žádné vhodné nejsou k dispozici...

26.2. – místostarosta Šubert a Kácovský: návštěva u p.Netíka majitele pozemků sousedících s pozemky Města Náchod k možnosti pronájmu a tak zajistit dostatečnou rozlohu pro komfortní hřiště.

5.3. – p.Netík oznamuje, že nesouhlasí, aby jeho pozemky byly použity pro hřiště pro fotbalgolf

v dubnu 2015 – v Dolanech je zřízena jamka „krtek“ a „květináč“ (obrácený kónus)

20.4. – první trénink v dočasném tréninkovém středisku FGB Náchod v Dolanech

24.4. – prezident klubu p.Šolc podává u CFGA stížnost a konání klubu FG Dymník Rumburk, který uvedl zaregistrování 1.6.2014, ačkoliv FGB Náchod byl skutečně první zaregistrovaný pod hlavičkou CFGA 16.7.2014. Stížnosti bylo vyhověno a FGB Náchod je opravdu první klub založeny v České republice!!!

2.5. – FGB Náchod vyrazil v kompletním složení tj. pěti členů na otevírací turnaj sezóny na hřiště v Dymníku u Rumburka (pořadí turnaje: 13.Buvol Tuček, 14. Okénko Kylar, 18.Káca Kácovský, 27.Tata Šolc,28.Divoch Divíšek).

v květnu 2015 zahájena příprava klubových webových stránek

13.5. – 18.5. – Šolc a Kácovský vyráží na první zahraniční turnaj a to na Danish open 2015 do Ebberupu http://www.vestfyns-fodboldgolf.dk/baner.php , kde je přihlášena širší fotbalgolfová světová špička. V soutěží dvojic obsadili 21.místo z pětatřiceti přihlášených, v jednotlivcích Tata 53.místo a Káca 57.místo ze 75-ti kvalifikovaných. Velká škoda, že Tata neudržel v neděli velmi nadějnou pozici ze soboty, kdy atakoval první čtyřicítku. Turnaj se stal velkou zkušenosti pro účastníky z FGB Náchod. Viděli jsme na vlastní oči o čem vlastně vrcholový fotbalgolf je. Obrovská deviza do budoucna. Dne 16.5.2015 se Kácovi podařil první soutěžní klubový hole-in-one na jamce č.11 (nákop na 70 bm s překonáním dřevěné bariéry na 15 metrech o výšce cca 150cm ohraničenou dvěma totemy).

 

 

 

28.5 - 31.5. – celý klub tj. o pěti hráčích se účastní Czech Open 2015. Zde je přijata první žena do našeho klubu Alena Alča Postupová. Po čtvrtečním celodenním tréninku nastupujeme do pátečních dvojic. Nejprve Petr Okénko Kylar se sl. Volavkovou (hráčka fotbalu FC Krupka) umístili na 11.místě v Czech openu 2015 ve smíšených dvojic z pětadvaceti přihlášených. Následně Luděk Buvol Tuček společně s Davidem Divochem Divíškem v soutěži dvojic končí na 21.místě, 50.místo Petr Okénko Kylar-J.Fejfar. A tradiční dvojice Tata-Káca na 41.místě z padesáti přihlášených. Zde je výsledek trochu ovlivněn skutečností, že jim byla prokázána čest prezidentem České fotbalgolfové asociace Tomášem Neumannem, že nastoupili ve flajtu proti československé fotbalové legendě Antonínu Panenkovi. To mělo za následek ne zcela soustředění na vlastní soutěž J Antonína Panenku velmi potěšilo, že nejstarší fotbalgolfovi klub v České republice má v názvu Bohemka.

 

V sobotu všichni nastupujeme do soutěže jednotlivců, počet účastníků 119. S výsledkem Luděk Buvol Tuček 40.místo (v ČR 12.), Petr Tata Šolc dělené 56.místo (v ČR 22.) společně Jiřím Kácou Kácovským, Petr Okénko Kylar 65.místo (v ČR 29.), David Divoch Divíšek 68.místo (v ČR 31.), kterému se na hřišti FUN na jamce č.12 podařil hole-in-one. První čtyři se tímto kvalifikovali na Mistrovství světa ve fotbalgolfu 2015 (prvních třicet z Czech Openu 2015). Divoch zůstal na nepopulární třicáté první příčce. Určitě se pokusíme získat jeho účast pomocí divoké karty. Odkaz na kompletní výsledky:

http://www.gscore.eu/cz/s1834/Uvod/Turnaje/c2160-Detail-turnaje/gsto9-Czech-Open-2015/txb4

 

k 1.6. – vychází pravidelná měsíční aktualizace světového žebříčku WGFA Tour, kde se poprvé objevují všichni hráči FGB Náchod !!!!! Body z Danish Open 2015 a Czech Open 2015 stanovilo následující umístění v WFGA Tour: dělené 236.místo Tuček, Šolc, Kácovský, dělené 404.místo Kylar a Divíšek.

Radost kalí skutečnost, že v případě Petra Taty Šolce správce žebříčku chybně navstupoval jméno našeho hráče, tím nedošlo ke spárování bodů z Danish Open a Czech Open. Výsledkem je nepravdivý údaj v žebříčku. Ihned  po zjištění chyby byl přes ČFGA a i přímo z klubu podán na světovou asociaci WFGA protest, kterému bylo ve věci jména obratem vyhověno a body budou upraveny k 1.7.2015. V našem komentáři uvádíme správné pořadí. I přes tuto nepříjemnost můžeme konstatovat, že naše pozice FGB Náchod ve směru k naší i světové asociaci byla posílena, vědí o nás J.

3.6. – proběhlo jednání na úřadě městyse Nový Hrádek u starosty p.Drašnara a místostarosty ing.Sobotky za účasti prezidenta ČFGA p.Neumanna, pánů Šolce a Kácovského  ohledně možnosti vybudování Fotbalparku na fotbalgolf v prostoru u bývalých větrných elektráren na Novém Hrádku.

3.6. – další zlomový moment pro FotbalGolf Bohemka Náchod. V internetovém prostředí se objevují webové stránky, zatím v pilotní verzi. Je nutné je dopracovat a následně je prezentovat veřejnosti.

17.6. – sláví FotbalGolf Bohemka Náchod jeden rok od založení, kdy byl uznán ČFGA. U příležitosti tohoto výročí jsou spuštěny oficiální webové stránky klubu, které najdete na adrese – http://www.fgbnachod.websnadno.cz/

4.7. – jsou do klubu přijati Miroslav Zambrotta Mikuš a Lucie Baudyšová

5.7. – Nebe Open 2015, historický okamžik pro klub!!! První medaile z turnaje a hned dvě a to stříbrné. Svůj první start proměnila v medailovou pozici v kategorii žen Lucie Baudyšová. V soutěži mužů na stupně vítězů vystoupal Luděk Buvol Tuček.

                                      

15.8. – Litomyšl Open 2015. Tento turnaj byl především poslední možností ostré herní přípravy pro účastníky mistrovství světa. Obsazujeme pořadí od 13-tého (Kylar) do 32.místa, v soutěži žen bereme 8.místo (Postupová).

20.8. – 23.8. – pět členů klubu se zúčastnilo Mistrovství světa ve fotbalgolfu, které v roce 2015 pořádala Světová fotbalgolfová asociace spolu s  ČFGA v České republice, v Rumburku na Dymníku. V silné (17 zemí), převážně severské, konkurenci náchodští odvedli výkony mírně pod hranicí svých možností. Tučkovi a Kácovskému unikl postup mezi elitní stovku, a tím i do 3. kola, o pověstný vlásek, což v tomto případě byly dva kopy a skončili na 105.místě z 209-ti v kategorii jednotlivců. Na 120.místě se umístil Šolc, 130.příčka patřila Kylarovi a na 180.pozici skončil Mikuš, který "zaplatil" nováčkovskou daň na tak velkém podniku. Ve dvojicích skončil Kácovský a Šolc na 72.místě, Tuček a Mikuš na 74.místě. Startovalo 99 dvojic. I zde mohl být výsledek o poznání lepší, první polovina startovního pole se dala uhrát. Nejlepší umístění získal Kylar, který ve smíšených dvojicích obsadil spolu s Rejnovou z FG Dymník 13. místo na světovém šampionátu, což je pro klub výrazná stopa, která se do budoucna bude těžko vylepšovat.

26.8. – dalším členem klubu se stává Jiří Punča Punar

19.9. – Litomyšlského turnájku se z klubu zúčastnili pouze Alena Alča Postupová a Jiří Káca Kácovský a oba přivezli 5.místo, když shodně neudrželi třetí příčku po prvním kole.

26. - 27.9. – v pěti hráčích jsme si zahráli na turnaji Nebe Párty 2015, kdy v sobotu se hráli dvojce -8.místo Tuček – Kylar, v mixech 4.místo Tuček – Baudyšová a 1.místo v soutěži dvojic žen Baudyšová – Valášková (Rokytnice v O.h.). V neděli na zdejším terénně komplikovaném hřišti jsme v jednotlivcích podali průměrné výkony vyjma Tučka (6.místo) a Baudyšové (4.míto), kdy do poslední chvíle pokukovali na stupně vítězů a tak odvedli se štěstím a větrem v zádech povedeny špíl. Jinak 12.Kylar, 14.Kácovský, 20.Punar.

22.9. – 5.10. – prezident klubu Petr Tata Šolc jako vůbec první zástupce České republiky se přihlásil na Spanish Open, kam také 22.9. odcestoval. Po počáteční aklimatizaci a odpočinku u moře vyrazil na pětidenní dril do místa konání turnaje. I přes částečnou nepřízeň počasí, trénink a poznání místního hřiště přinesla ovoce. Celý turnaj se Tata pohyboval na rozhraní druhé a třetí desítky. Kvalifikoval se do 4.kola, což už samo o sobě je v tuto chvíli nejlepším klubovým výsledkem v historii oddílu. Škoda, že návrat domů společně s jedním německým týmem byl upřednostněn před vidinou super výsledku a dlouhé cesty domů s rizikem, že Tata nestihne nastoupit do pracovního procesu. Přesto konečné 31.místo v jednotlivcích je skvělým výsledkem. Tata ukázal a dokázal, že se dá hrát i s nejlepšími hráči po důkladné tréninkové přípravě, s pokorou ke každému kopu. Významně zvýraznil především sebe a náš klub FotbalGolf Bohemka Náchod.

11.10. – tříčlenná sestava se zúčastnila Litomyšl Closing Cup 2015. Ve velmi chladném počasí, kdy teplota dosahovala pouhých 5 C bylo dosaženo výsledků v jednotlivcích: 5.místo Kácovský, 13.Punar, 19.Kylar. Káca soutěž zahrál jako první z klubu na oficiálním turnaji pod par, v tomto případě -4.

17.10. – celý natěšení na turnaj na novém hřišti v Praze Fotbalpark Formanská musíme přijmout zprávu, že z důvodu dešťů je klání zrušeno :(

31.10. – v náhradním termínu se nakonec uskutečnilo Prague Open 2015. Našim jediným zástupcem z klubu na turnaji byl Petr Okénko Kylar, který se umístil na slušném 18.místě v jednotlivcích. 

1.11.vychází aktualizace  světového žebříčku WFGA, kde se dočítáme, že Petr Tata Šolc je na 167.místě, což je v historii klubu na nejvyšším místě

8.11. – na jednom z posledních letošních klání a to na Svatomartinském fotbalgolfovém turnaji 2015 na hřišti v ulici Formanská v Praze se zúčastnili pouze dva hráči z klubu s výsledkem v jednotlivcích: 26.místo Petr Kylar Okénko a 33.místo Petr Tata Šolc, kdy na posledních třech jamkách mu po náročné sezóně došel „dech“ a tím se připravil o daleko lepší výsledek.

14.11. – na posledním turnaji v tomto roce jménem Chenet Ice Open (opět Formanská v Praze) ve větrné loterii jsme zahráli průměrné výkony - 14.místo Kácovského a 7.místo Postupové.